8 cele mai sănătoase legume și efectele acestora



Nenumărate studii au arătat că consumul zilnic de legume este necesar atât persoanelor sănătoase cât și celor cu afecțiuni.
Acest lucru se datorează faptului că în componența lor găsim nenumărate elemente nutritive, necesare unui corp sănătos. 

Pentru că promovăm un stil de viață sănătos, vă prezentăm în continuare 8 cele mai sănătoase legume


1. Varza furajeră (Kale)

sursa: jamieoliver.com

Deși e mai puțin cunoscută în România și Republica Moldova, varza furajeră este pe larg întâlnită și consumată în alte țări europene, dar și în SUA și Asia.


EFECTE: 
  1. Proprietăţi anticancerigene 
  2. Are efecte antiinflamatorii
  3. Sprijin pentru sistemul cardiovascular
  4. Încurajează procesul de detoxifiere a organismului


2. Spanac

sursa: allrecipes.com

Fie gătit, fie în salată, spanacul are efecte miraculoase asupra sănătății, dacă este consumat cel puțin de două ori pe săptămână. Studiile arată că persoanele care consumă spanac cel puţin de două ori pe săptămână se îmbolnăvesc mai rar din cauza gripei si răcelii. 

EFECTE: 
  1. Previne apariţia artritei
  2. Previne bolile cardiovasculare, astmului, eczemelor 
  3. Stimulează buna funcţionare a creierului. 
  4. Încetinește debutul tipic al bătrâneţii 
  5. Reduce riscul tulburărilor de memorie 
  6. Reduce foarte mult riscul apariţiei mai multor tipuri de cancer
  7. Creşterea imunităţii


3. Morcovul

sursa: momjunction.com

Cunoscut drept cel mai bun rezervor de vitamine, rădăcina de morcov, a fost utilizată de multe secole în medicina tradiţională ca un aliment primordial pentru sănătate, recomandat în special copiilor, femeilor gravide şi bătrânilor. 

EFECTE:
  1. Este o sursă de antioxidante naturale contra cancerelor.
  2. Previne bolile digestive
  3. Încurajează procesul de detoxifiere a organismului
  4. Ameliorează tulburările gastro-hepatice
  5. Reduce glicemia la bolnavii de diabet



4. Broccoli 

sursa: foodstory.com

În toate topurile mondiale, Broccoli se află în top 10 cele mai sănătoase alimente, și asta pentru că este o legumă care oferă o nutriție excepțională și ajută la menținerea unei vieți sănătoase și longevive.

EFECTE:
  1. Are proprietăți antioxidante ce previn apariția unor forme de cancer: cancer de sân , de prostată, cancer gastric, melanom malign, leucemii
  2. Întărește sistemul imun
  3. Ajută la vindecarea gastritelor 
  4. Cardioprotector, menține controlul tensiunii arteriale
  5. Ajută la întărirea oaselor
  6. Conținutul bogat în sulf are efecte benefice antivirale și antibiotice
  7. Consumul regulat de broccoli este o armă excelentă împotriva stresului


5. Varză de Bruxelles

sursa: foodstory.com

O altă legumă care nu ar trebui să lipsească din dieta ta este varza de Bruxelles, nu doar pentru că este o sursă de substanțe nutritive esențiale pentru corpul nostru, ci și pentru că are nenumărate beneficii importante pentru sănătate.

EFECTE:
  1. Scade colesterolul 
  2. Previne modificările ADN-ului
  3. Reduce inflamațiile
  4. Previne mai multe forme de cancer
  5. Suport cardiovascular
  6. Îmbunătățește digestia


6. Mazărea

sursa: onegreenplanet.org

Având în vedere compoziția ei nutritivă deosebit de puternică, mazărea are un număr foarte mare de efecte pozitive asupra sănătății, fiind recomandată de specialiști spre a fi consumată zilnic.

EFECTE:
  1. Efecte antioxidante
  2. Mazărea verde scade riscul de cancer gastric
  3. Scade riscul de diabet
  4. Protecție împotriva bolilor de inimă
  5. Reduce colesterolul

7. Roșiile

sursa: epicurious.com

Deși științific roșiile sunt considerate fructe, în industria alimentară sunt folosite ca legume. Supranumite „elixirul tinereții”, roșiile au nenumărate beneficii asupra organismului uman.

EFECTE:
  1. Menținerea sănătății pielii
  2. Întărirea oaselor
  3. Reducerea riscului de cancer
  4. Reglarea nivelului de zahăr (glicemiei)
  5. Înbunătățirea vederii
  6. Mărirea sănătății părului

8. Sparanghel

sursa: retete-cochete.ro

Această plantă conține cantități mai mici sau mai mari de minerale esențiale sănătății, cum are fi calciu, fier, potasiu, cupru, mangan și seleniu. Doar câteva bucăți de sparanghel conțin 22% din valoarea zilnică recomandată de acid folic, care este indispensabil pentru menținerea sănătații. 


EFECTE:
  1. Efecte antioxidante
  2. Este un luptător desavârșit împotriva cancerului de vezică urinară, la sân, de colon, pulmonar, de prostată, ovarian, etc. 
  3. Protecție împotriva bolilor de inimă
  4. Are efect de anti-îmbatrânire
  5. Este anti-inflamator şi chiar afrodisiac,

Infinite Creativity

Made with by Odd Themes Published By Gooyaabi Templates

© 2013 Odd Themes, Inc. All rights reserved.